A Ferrari pilótái a Spanyol Nagydíj elején egymással csatáztak. Carlos Sainz és Charles Leclerc nem értette meg egymást. Mind a ketten elmondták a véleményüket.

Carlos Sainz szerint csapattársa, Charles Leclerc túl sokat panaszkodott a Spanyol Nagydíjon látott csata után. A verseny elején Sainz előzni próbálta a monacóit. Megpróbálta megelőzni Leclercet a kanyar külső ívén. A spanyolnak sikerült megelőzni csapattársát. A futamot Leclerc mögött fejezte be a Ferrarinál érvényesített sarkító stratégiákkal. Leclerc ragaszkodott ahhoz, hogy a verseny korai szakaszában óvni kellett a gumikat. Sainz-t is hibáztatta. Leclerc szerint Sainz csak le akarja nyűgözni azokat a csapatokat, akik ajánlatot tettek neki.

„A verseny előtt megbeszéltük, hogy ez az a része a versenynek, amennyire csak lehetséges, kímélnünk kell a gumikat. Tudjuk, milyen fontos a 14-es kanyar. Carlos nem kímélte a gumikat. Kihasználta a lehetőséget és megelőzött. Ez szomorú. Az első szárny megsérült. Kis sérülés volt, de sok mindent megváltoztatott. Szerintem ez szégyen. Nem reagálom túl a futamot. Haza versenye volt. Ez egy nagyon fontos pontja a karrierjének. Azt hiszem, rendkívül motivált volt. Valami látványosat akart csinálni. De nem én voltam a megfelelő személy arra, hogy ezt megtegye. Nem baj, szerintem látni fogja a képet, és megérti, hogy belül voltam, és nem tudtam már befordulni.”- jelentette ki Charles Leclerc.

Sainz ellentétes álláspontot képviselt. Szerinte csapattársa túl sokat panaszkodott a futam után. Leclerc azt állítja, hogy a verseny előtti megbeszélések a gumik takarékosságáról szóltak. Sainz azt állította, hogy a Mercedes támadásáról volt szó.

„Valami miatt túl sokszor panaszkodik Charles egy verseny után. Én támadtam. Mi egy új lágyon, a Mercedes használt gumikon volt. Meg kellett próbálnunk megelőzni őket, ezt már a verseny előtt mondtuk. Elhaladtam Charles mellett, nem tudom, hogy hibázott-e, vagy csak egy kicsit túl sok mindennel foglalkozott. Lewis-t nem tudtam megelőzni. Russell-t megelőztem a kerékcsere után. Azt hiszem, úgy próbálkoztam, ahogy egy versenyzőnek kell. Úgy döntöttem, hogy agresszív leszek, de ez nem volt jó döntés. A keény gumikon mi lassúak voltunk.”- árulta el Carlos Sainz.