Sergio Pérez az elmúlt négy futamon összesen nyolc pontot szerzett. Ez csalódás neki és a Red Bull-nak is. Michael Bleekemolen ítéletet hozott a mexikói teljesítményéről.

Pérez nehéz időszakot él ismét a Red Bull-nál. Legutóbb áprilisban állhatott fel a pódiumra. A Kínai Nagydíjon a harmadik helyen zárt. Miamiban a negyedik helyét két nyolcadik követte. Momacóban és Kanadában kiesett. A spanyol futamon a 11. helyről rajtolt. Csak a nyolcadik helyet szerezte meg. Michael Bleekemolen holland versenyző szerint a Red Bull rosszul döntött, mikor szerződtette a mexikóit.

„Egyszer ellátogathat a gokartpályánkra, így gyakorolhat néhány ideális vonalat, és elkezdheti megtanulni az alapokat, mert különben kész lesz. Kár lenne, de ez így van. Az emberek mást gondolnak, mikor látják az eredményeit. Lenne egy kérdésem. Kit lehetne szerződtetni Sergio helyére? Azt mondnám, hogy igazolják le Carlos Sainz. Nincs Max szintjén, de nem sokkal van lemaradva. Jó lenne a csapatnak is, mert nem akarják, hogy megverje Max-ot a csapattársa. Carlos nem ütközik sokat. Jó választás lenne. A Forma-1 a pénzről szól, és úgy tűnik, Perez elég sok szponzori pénzt hoz le az asztalra. Mindannyian tudjuk, mi lehetséges nagy összegekkel, és ezt a csapat is tudja. Választhatnák Sainzot, de ez azt jelentené, hogy fizetniük kell neki, és az sok lesz. Ez teljesen eltérne a perezi helyzettől.” jelentette ki.