Lewis Hamilton az év elején megerősítette, hogy a szezon végén elhagyja a Mercedest, és vége szakad egy hosszú korszaknak. A Ferrari csapattal áll majd rajthoz 2025-ben.

Lewis Hamilton azt nyilatkozta , hogy a közelmúltban látványos visszaesés miatt nem hitte el, hogy még csatlakozhat a Ferrarihoz. A Mercedes , Hamilton jelenlegi csapata a 2024-es szezont nem úgy kezdte, ahogy szerették volna. A brackley-i alakulat azonban a közelmúltban javuló formát mutatott. Hamilton a spanyol futamon harmadik helyet szerezte meg.

Míg a Mercedes javult, a Ferrari visszacsúszott a sorrendben. Két futam óta nem tudtak a dobogóra állni. Arra a kérdésre, hogy meggondolta-e magát a megdöbbentő döntése kapcsán, hogy elhagyja a Mercedest, Hamilton azt mondta a médiának, köztük az F1Hírek-nek:

„Nem, egyáltalán nem. Először is, szeretem a Mercedest. 13 éves korom óta a Mercedesnél vagyok, és mindig is a Mercedes rajongója és támogatója leszek. Ebben az évben az a dolgom, hogy a lehető legkeményebben dolgozzak amennyire csak tudok, a gyárba visszatérő emberekkel, hogy megpróbáljam a megfelelő irányba mozgatni és fejleszteni az autót. Bármilyen irányba halad a csapat például a következő évben, vannak dolgok, amelyeknek remélhetőleg részese lehetek, és büszke lehetek rájuk. A munkám jövőre más csapatnál folytatódik, akik szerintem nagyszerű munkát végeznek. Úgy gondolom, volt néhány nehéz versenyük, de ne felejtsük el, hogy Monacóban futamgyőzelmet arattak. Nem tudom megmondani, mi a baj az autójukkal, és miért vannak olyan helyzetben, amelyben ma vannak. Hoztak ide egy frissítést, és úgy gondolom, határozottan fejlődnek. Szóval igen, de ez egyáltalán nem késztet arra, hogy meggondoljam magam.”- árulta el Lewis Hamilton.