Sergio Pérez május óta rosszul teljesít. Monacoban és Kanadában is kiesett. A spanyol futamon a nyolcadik helyen ért célba. A Red Bull csapatfőnöke reagált a rossz teljesítményre.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner abban reménykedik, hogy Sergio Perez önbizalma megnőtt a spanyol futam után, ahol a nyolcadik helyen ért célba. Perez a nyolcadik helyen kvalifikálta magát, de a 11. helyről rajtolhatott. Kanadában kapott egy három rajthelyes büntetést, amit Spanyolországban töltött le.

Pérez a spanyol futamon több, mint egy percet kapott csapattársától, aki megnyerte a futamot. Annak ellenére, hogy ennyire le van maradva csapattársától, Horner bízik benne, hogy Perez pozitívumokat hozott a spanyolországi versenyből.

„A verseny előtti szimuláció szerint is a nyolcadik hely volt az, amit maximum megszerezhetett. Ezt elérte. Szóval ezt elérte. Három kiállásos stratégiával csináltuk. Azt hiszem, remélem, hogy kivesz egy kis önbizalmat abból a versenyből. Remélhetőleg ezt a következő néhány hétvégére is átveszi majd, és lesz pár jó hétvégéje. Szükségünk van Checóra, és ezt ő is tudja, és a csapat is tudja ezt. Ha a legjobb nyolc mögött vagy, akkor elveszíted a stratégiai lehetőségeket, akár megosztod a stratégiáidat, és így tovább. Checo az idei első négy versenyt jól kezdte. Ide kellene visszajutnia. Úgy gondolom, volt néhány nehéz versenye, és a dolgok nem úgy alakultak, ahogy ő akarta. Úgy gondolom, hogy csökkent az önbizalma.”- árulta el Christian Horner. Több szurkoló véleménye szerint a Red Bull-nak meg kellene válnia Pérez-től.