Még van pár hely az F1-ben, aminek a sorsa nem dőlt el. A színfalak mögött folynak a tárgyalások és minden bizonnyal lassan a csapatok és a pilóták is bejelentést fognak tenni.

Valtteri Bottas arra számít, hogy ezen a héten többen is bejelentik majd, hol folytatják pályafutásukat. A finn pilóta egyike azoknak a pilótáknak, akik még nincs szerződése a következő évekre. Jelenleg a Stake F1 csapatban versenyez és szinte biztos, hogy nem itt folytatja pályafutását. Annak ellenére is, hogy szeretne az Audi projekt részese lenni, aki 2026-ban kezdődik.

A pilótapiac kulcs embere jelenleg Carlos Sainz, akiért több csapat is harcba szállt. A Williams, az Alpine és a Stake is szeretné megszerezni az aláírását. Ha Sainz eldöntötte, hogy hol folytatja, sokkal tisztább lesz a kép. Jelenleg két hely áll rendelkezésre a Haasnál, egy a Williamns-nél, Stake/Audinál, az RB-nél, az Alpine-nál és az Aston Martinnál. Bottas szerint ezen a héten beindulhat a pilótapiac.

„Igen, én is készen állok. Úgy gondolom, hogy van egy bizonyos dátum, amikorra eldőlhetnek egyes dolgok. Szóval én is kíváncsian várom.”- árulta el Vallteri Bottas. A dátumra vonatkozó kérdésre Bottas viccelődött: „Nem tudom megmondani. Titkosított. 50 százalék annak az esélye, hogy meg tudom mondani, mi lesz. Talán, de talán nem. Azt hiszem, hogy ezen a héten már beindulnak a dolgok. Itt leszek-e az F1-ben? Mindig kétséges, mikor még nincs szerződésed. Itt kellene lennem, ide tartozom, szóval meglátjuk.”- árulta el Valtteri Bottas.