A kimerülést minden eddiginél szélesebb körben figyelembe veszik és megértik az F1-ben. Míg Stefano Domenicali vezérigazgató nem lát problémát a naptár hosszával, a sorozatban dolgozók közül sokan, köztük Bernie Collins is másképp látja.

A közelmúltban Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója cáfolta azt a megállapítást, hogy az F1-es program túl hosszú már. A versenystratégából lett szakértő Bernie Collins elmarasztalóbb képet adott az F1-es munkaterhelésről. A sorozat menetrendje exponenciálisan nőtt az elmúlt két évtizedben, és bár Domenicali elégedett a jelenlegi 24 versennyel, szeretné, ha a sprintek száma növekedne. Jelenleg hat sprintfutamot rendeznek egy év alatt.

Továbbá úgy véli, hogy „téves” azt mondani, hogy a 24 versenyhétvége túl sok, a futballra és a kosárlabdára támaszkodva támasztja alá állítását. Az 59 éves szakember úgy érzi, az F1-es naptár kevésbé intenzív, mint az a 45-60 meccs, amelyet egyes futballcsapatok évente lejátszanak. Collins, aki jelenleg a Sky Sportsnál dolgozik, megosztotta tapasztalatait az elmúlt szezonok mérnöki munkájáról, olyan csapatok példáira támaszkodva, amelyek bevezették a munkaköri rotáció elemét, hogy csökkentsék az utazást és az egyes alkalmazottaktól való függést.

Egyre gyakrabban merül fel a munkamegosztás általánosabb megoldása az egyre intenzívebb F1-es naptár okozta terhek és díjak enyhítése miatt. Felvetődik egy nyilvánvaló és fontos kérdés: vajon az F1-nek jobban oda kellene figyelnie a kimerülésre a naptár összeállításánál? Oszd meg velünk véleményed.

Az F1-nek figyelembe kell vennie a kimerülés kockázatát az egyre növekvő naptárban?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...