Max Verstappen úgy érzi, nem érdemes a többi csapat fejlődése miatt aggódni. Ehelyett arra koncentrál, hogy a Red Bull mit tehet azért, hogy „csúcsban maradjon” az F1-es küzdelemben.

Max Verstappen elsősorban arra összpontosítson, hogy ő és a Red Bull mit tehetnek az RB20 fejlesztéséért, nem pedig arra, hogy a rivális csapatok mit tudtak elérni az F1-es fejlesztési versenyen. ű

Közel két év szinte hibátlan dominancia után a holland és a Milton Keynes-i együttesnek az utóbbi időben nehezebb időszakot élt át. A csapat tavaly 22 nagydíjból 21-et megnyert. Ebből 19-et Verstappen nyert meg. Ebben a szezonban az eddigi 10 futamból csak hetet nyert meg. Ez azonban csak egy részét meséli el a történetnek.

A szezon hatodik hétvégéje, a Miami Nagydíj óta a Red Bull riválisai jelentősen fejlődtek. Lando Norris győzött Floridában, a Ferrari pedig két fordulóval később, Monacóban győzött Charles Leclerc hazai pályán aratott diadalának köszönhetően. A másik három nagydíjon a McLaren pilótája közel került a Red Bull pilótájához. Mondhatni, hogy nyomást helyezett rá. A 26 éves pilóta nyerni tudott annak ellenére is, hogy a Red Bull-nál problémák merültek fel. Verstappennek azonban továbbra is arra kell figyelnie, hogy ő és csapata a legtöbbet kihozza aaz autóból. Nem arra, hogy mit tesznek a riválisok. Így gondolja Max Verstappen.

„Álmodhatsz más csapatok esetleges fejlesztéseiről, de ez csak energiapazarlás. Tehát nagyon el vagyok foglalva azzal, hogy optimalizáljam a csomagomat, és próbáljam jobbá tenni, sok mindent megbeszélek a mérnökökkel, és próbálok megoldásokat találni arra, hogy az élen maradjunk. Jelenleg nem tudom megmondani mit csinálnak a riválisok. Az egyetlen dolog, amit irányíthatok, az a csapatunkon belül dolgok. Én erre koncentrálok.”- jelentette ki Max Vestappen.