A probléma a szezon nagy részében sújtja a Ferrarit, és nem találtak még rá megoldást. Charles Leclerc sem tudja, hogy a fő gondot mikorra tudják megoldani.

Charles Leclerc úgy véli, hogy a Ferrari nagy sebességű kanyarteljesítménye a Forma-1-es csomag egyik fő gyengesége. Arra sürgette a csapatot, hogy találjanak erre megoldást. A Ferrari határozottan a negyedik leggyorsabb autó volt Barcelonában a Spanyol Nagydíjon Max Verstappen Red Bullja , Lando Norris McLarenje, valamint Lewis Hamilton és George Russell Mercedese mögött.

Leclerc és Carlos Sainz az ötödik és hatodik helyen rajtolt és ért célba, mivel a Scuderia nem tudott lépést tartani a többiekkel. A pályán található közepes és nagy sebességű kanyarokban szenvedett a Ferrari. Erre még nem talált megoldást a Ferrari. Ez a probléma először Kínában jelentkezett. Leclerc szerint nem fog egyik napról a másikra megoldódni.

„Küszködtünk a nagy sebességű kanyarokban, de meglátjuk, hogy hol leszünk Ausztriában. Kicsit többet küszködtünk a nagy sebességű kanyarokban annál, amire vártam. A problémát a lehető leggyorsabban meg kell oldanunk. A Forma-1-ben azonban nem lehet ilyen gyorsan orvosolni ezeket a problémákat. A szezon első nehéz versenye Sanghaj volt, ahol láttunk néhány dolgot, és itt is látjuk újra, és erre kell koncentrálnunk. A lehető leggyorsabban vissza kell térnünk, mivel így értékes pontokat veszítünk a riválisokkal szemben.”- árulta el Charles Leclerc.