Az, hogy 2025-ben ki lesz Yuki Tsunoda partnere az RB-nél, nagy kérdés. Liam Lawson debütálhat az F1-ben vagy Daniel Ricciardo kaphat egy újabb lehetőséget?

Helmut Marko arra utalt, hogy Yuki Tsunoda csapattársa Liam Lawson lesz. Lawson 2023 második felében öt versenyen helyettesítette a sérült Ricciardót, és lenyűgözően teljesített Szingapúrban. Kilencedik helyen ért célba. 2024-re mégis Ricciardo kapott lehetőséget, de formáját tekintve nem nyűgözött le túl sok embert. Lawson idén az RB tartalékosa maradt.

Lawson korábban kijelentette, hogy kész elhagyni a Red Bull családot, ha nem kap helyet jövőre az RB-nél. A bikáknál már csak egy szabad hely akad. Tsunoda csapattársát keresik. Ricciardo-t Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner támogatta, annak reményében, hogy elfoglalhatja majd Sergo Pérez helyét. 2025-re ez nem jött össze, mivel Ricciardo kiemelkedő eredményei elmaradtak. Marko motorsport-tanácsadó azonban utalást tett arra, hogy Lawson lehet Tsunoda csapattársa 2025-ben.

„”A részvényesek világossá tették, hogy az RB egy junior csapat, és ennek megfelelően kell cselekednünk. Ricciardo célja az volt, hogy kivételes teljesítménnyel kvalifikálja magát a Red Bullhoz, de ez a hely most Sergio Perez-é. Ez a terv nem valósulhat meg egyhamar. Nekünk pedig egy fiatal pilótát kell beiktatunk. Liam Lawson lesz az.”- árulta el Helmut Marko.

Ki legyen Yuki Tsunoda csapattársa?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...