Pierre Gasly szerződésének meghosszabbítását csütörtökön jelentették be. A francia pilóta több csapattal is tárgyalt, de végül az Alpine-t választotta. Elismerte, hogy nem az eredmények nem olyanok, amilyenekről „álmodott” a csapattal.

Pierre Gasly elismerte, hogy a szerződéses megbeszélések során az Alpine legutóbbi formáját tartották szem előtt, és az eredmények nem olyanok, mint amilyeneket remélt. A 28 éves pilóta megjegyezte, hogy Lewis Hamilton február eleji bejelentése idő előtt elindította a pilótapiacot, és a vártnál korábbi beszélgetéseket folytatott egyes csapatokkal.

Pierre Gasly két éves szerződést írt alá az Alpine-nal. Azzal a csapattal, melynek teljesítménye jelentősen visszaesett. 2022-ben még a negyedik helyet szerezték meg a konstruktőri bajnokságban. Gasly 2023 elején csatlakozott, közvetlenül azután, hogy a csapat visszaesett az ötödik helyre a tabellán. Az elmúlt időszakban még egy helyet visszaestek.

„Szerződést mindig jóval előre meg kell nézni” – mondta Gasly a médiának, köztük a RacingNews365-nek, amikor az Alpine szerződés meghosszabbításáról kérdezték. Nyilvánvaló, hogy Lewis [Hamilton] az év eleji bejelentése jóval előbb beindította a pilótapiacot. Azóta rengeteg megbeszélés folyt itt-ott. Az Alpine-t választottam, de az eredmény nem olyan, amiről álmodtunk volna a csapattal. Hatalmas potenciál rejlik a csapatban. Sok pozitív jelet láttam a csapaton belül, nem csak a pályán, hanem a gyárban is. követtem a 2026-os fejleményeket is, ami számomra a legfontosabb volt a következő szerződésem szempontjából, mert új szabályokat vezetnek be. A csapat nagyon szerette volna folytatni velem a munkát. Ez nekem nagyon fontos. Olyan emberek, akik velem akarnak dolgozni és be akarnak vonni a projektbe.”- árulta el Pierre Gasly.