Carlos Sainz új csapatot keres, de a paddock-ban terjedő pletykák miatt kevés emberben bízik. A spanyol pilóta azt állította, hogy most látja csak igazán, milyen kemény ez a sport.

Carlos Sainz kijelentette, hogy kevés emberben bízik a paddockban, miközben a 2025-re az új munkaadóját keresi. A spanyol pilóta körül nagyon sok a pletyka. Összehozták már a Williams-el, és a Stake/Audi projekttel is. A RacingNews365 úgy tudja, hogy az Alpine is szeretné megszerezni az aláírását. Miután volt ideje beszélgetni a csapatokkal, Sainz elmondta, sokat tanult az F1 politikai környezetéről.

„A helyzet, amelyben ebben az évben voltam, arra késztetett, hogy sokat tanuljak az F1-ről általában. A csapatokkal való beszélgetés megmutatta, milyen kemény ez a sport. Mennyire kell elhinni azt, amit mondanak a tárgyalások és a beszélgetések alatt. Főleg azért, mert nagyon kevés emberben bízom a paddockban. Ez egy nagyon politikai sport. Sok ehhez hasonló dolog van. z megértette velem, hogy ez egy nagyon kemény sport ebben az értelemben. Nyilvánvalóan sokat tanultam a többi csapattól, hogy milyen pozícióban vannak. Ez arra késztetett, hogy jobban megértsem az F1-et.”- jelentette ki Carlos Sainz. Viszont arra is utalt, hogy a következő versenyek előtt még nem tudhatjuk meg, hol folytatja karrierjét.

„Ez még nem a megfelelő idő. Valószínűleg egy tripla hétvége nem a megfelelő alkalom arra, hogy hazatérjek és gondolkozzak. Minden lehetőséget megvizsgálok. Alaposan át szeretném gondolni, hogy mi a legjobb számomra és a karrierem szempontjából.”- zárt a spanyol pilóta.