Egy héttel ezelőtt még Spanyolországban volt a mezőny. Ezen a héten sprint hétvégét láthatunk, melyet Ausztriában rendeznek meg. Csak egy edzést rendeztek, melyet Max Verstappen nyert meg.

Ezt kell tudni Spielbergről. A spielbergi pálya a legkevesebb kanyarszám (10) és a legrövidebb köridő (alig több mint egy perc) helyszíne, továbbá az egyik legnagyobb szintkülönbség (63,5 m) is itt található. Az elmúlt két évben a mostanihoz hasonlóan sprinthétvégét rendeztek Ausztriában, és tavaly Verstappen nyerte a sprintkvalifikációt, a sprintfutamot, az időmérőt és a versenyt is.

Spielbergben az aszfalt 31, a levegő 23 fokos volt. Egyhe volt a szél is. Nincs nagy hőség, de az egész hétvégén elhanyagolható az eső valószínűsége. Az edzést Verstappen közepes, Hamilton kemény gumikon kezdte el, de mások is hamar csatlakoztak. Az első percekben Tsunoda és Norris panaszkodott a kormányra. A Mercedes kezdett az élen. Russell 1:06,386-tal vezetett Verstappen és Hamilton előtt. A holland visszatért a bokszba, most ő volt az egyetlen, aki nincsen a pályán. Mercedes-vezetéssel zárul az edzés első etapja. Hamilton visszavette a vezetést, rajta kívül csak Tsunoda maradt a pályán. A többieknél már zajlott a beállítás-módosítása.

Piros zászlós fázis lépett életbe Verstappen miatt. Félreállt a célegyenesben, a bokszkijárat végén, motorhibára gyanakodott. Piros zászlóval megszakították az edzést. Az osztrák közönség már kezdhetett aggódni, hogy egy esetleges újabb erőforráscsere miatt rajtbüntetést kap a Red Bull pilótája, de kisebb csodára néhány perc után maga Verstappen is tudta folytatni a gyakorlást.

Hét percceel az edzés vége előtt előkerültek a lágy gumik is. Verstappen 1:05,685-ös idővel vezetett a két Ferrari előtt. Norris a kavicságyba csúszott, de vissza tudott térni a pályára. Hamilton az egyetlen az élcsapatok pilótái közül, aki nem próbálkozott lágyakkal. Verstappen olyannyira jól tudta folytatni az edzést a műszaki hiba után, hogy 1:05,685-ös köridővel az egész edzést megnyerte Oscar Piastri és a két Ferrari előtt. Folytatás 16:30 perckor. Jön az időmérő edzés.