Jos Verstappen mostanában nem vendégeskedik a Red Bull garázsban. Ausztriába viszont elkísérte. Balhé is lett belőle. A holland édesapja és Christian Horner között újabb vita alakult ki. Helmut Marko békét követelt.

A Red Bull Legends Parade ezen a hétvégén kerül megrendezésre a Red Bull Ringen. Úgy volt, hogy több ismert pilóta mellett Jos Verstappen is autóba ülhetett volna. Vezethette volna a Red Bull 2012-es autóját, de állítása szerint ezt Christian Horner szabotálta. Több történelmi autót is láthatott a közönség a Red Bull Ringen körbe menni.

Az RB8-ast Sebastian Vettel vezette, amivel megszerezte a harmadik világbajnoki címét. Egy szezonon át tartó izgalmas csatát vívott Fernando Alonso-val. Az ex-holland F1-es pilóta azonban azt állította, hogy Horner megakadályozta, hogy részt vegyen az eseményen , amit a Red Bull nem kommentált, miután a RacingNews365 megkereste. Jos Verstappen nem volt ott az eseményen.

„Milyen gyerekes tudsz lenni” – mondta Verstappen a bojkottról a Formule1.nl-nek. Forgatás volt, például drónnal is, de Horner nem akarta, hogy ott legyek. Teljesen kész vagyok tőle. Olyan ez itt, mint egy óvoda. A végén megengedték volna, hogy autóba üljek, de visszamondtam. Gyerekesnek találom Horner-t. Ez mindent elmond róla.”- jelentette ki Jos Verstappen.

Horner válaszolt Jos Verstappen vádjaira. A Red Bull csapatfőnökét is megkérdezték az esetről. Horner cáfolta, hogy megvétózta volna Jos Verstappen autóba ülését. Horner válaszul a médiának, köztük a RacingNews365-nek ezt mondta : „Nézd, felhívták rá a figyelmem. A legendák felvonulását a pálya szervezi. Nem volt vétójogom. Nos, a kapcsolat Max-al mindig is nagyon jó volt, nagyon erős” – mondta Horner. „Ő a csapatunk kulcsfontosságú tagja, és ő a versenyzőnk. Ő az, akivel fontos, hogy szoros kapcsolatot ápoljunk. A múltban soha nem volt problémám egyik pilóta apjával sem, és bármi is legyen Jos problémájával, igazából nincs mit kommentálnom.”- árulta el Christian Horner.

Helmut Marko felszólította Christian Hornert és Jos Verstappent, hogy tegyék félre nézeteltéréseiket. A viszály azt is eredményezte, hogy Jos nem zárta ki annak lehetőségét, hogy fia, Max a Mercedesre váltson a 2025-ben. Marko arra ösztönözte a duót, hogy koncentráljanak a pályán nyújtott teljesítményére, mivel a rivális csapatok az elmúlt néhány hétben nagyon erősek lettek.