Charles Leclerc remélte, hogy egy erős és jó pozícióból rajtolhat majd el a sprintfutamon, amit szombaton rendeznek meg. A monacói pilóta reményei szertefoszlottak akkor, mikor probléma lépett fel a Ferrari bokszban.

Charles Leclerc a Q3-ban csak a 10. helyet szerezte meg, mivel nem tudott időben kimenni a pályára. Nem ért körbe. A Ferrari bokszban egy kis problémája akadt, ami előtt még ő is értetlenül állt. A Q3 kezdetén Leclerc a boxutca végén parkolta félre az SF-24-esét, mivel elmondása szerint „lekapcsolt” a motorja. Nem sokkal később újra tudta indítani, ám ahhoz már késő volt, hogy a lámpa pirosra váltása előtt elindítsa a stopperórát. Így jutott neki a 10. rajtpozíció a szombat déli sprintfutamra. Leclerc a 10., Sainz az ötödik helyről várhatja majd a szombati sprintfutam rajtját.

„Nem tudom, mi történt. A boxutcában voltam, bekapcsolt a lefulladásgátló, és minden lekapcsolt. A csapat mondta, hogy majd megbeszéljük, ha visszatértem a garázsba, de az autóból kiszállva egyből ide jöttem, szóval nem tudom. Nem voltunk túl erősek, de jobb helyen kellett volna végezünk, mint a 10. pozíció. Ez egy kicsit kiábrándító. Megnézzük mi történt és szombaton megpróbálunk egy jó sprintfutamot teljesíteni, hogy visszatérhessünk az élre.”- árulta el Charles Leclerc.