Jos Verstappen újra a címlapokra került Ausztriában. Szavai azt sugallták, hogy elviszi fiát a Red Bull-tól és a Mercedest választja. Vajon ez is megtörténhet?

Jos Verstappen és a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner közötti nézeteltérésnek nagy vízhangja volt. A korábbi F1-es pilóta szerint Horner nem akarta, hogy Verstappen idősebb részt vegyen a „Legends Parade” elnevezésű eseményen. Jos Verstappen nem zárta ki annak lehetőségét, hogy fia, Max a Mercedeshez váltson a 2025-ös Forma-1-es szezonra.

Horner úgy reagált a felvetésre, hogy ismét feltámadt az év elején nyilvánosan kirobbant feszültség kettejük között. Jos Verstappen nyilatkozott Sky Deutschland szaklapnak. Fia jövőjéről is beszélt. A holland ex pilóta a következőket mondta: „Annyi minden történik, ezért nem akarok túl sokat mondani róla.”

Az év elején hatalmi harc alakult ki csapaton belül. A hírek arról szóltak, hogy Max Verstappen emiatt a Mercedeshez is szerződhet. Annak ellenére, hogy szerződés köti a Red Bull-hoz 2028-ig. Toto Wolff és a Mercedes örömmel fogadná a hollandot. Verstappen néhány pillanattal azután nyilatkozott, hogy Max megszerezte a sprint pole-t Ausztriában.

„Mindenki közel van egymáshoz, és Max tökéletes kört rakott össze. Nagyon erős volt. Jó verseny lesz, és szerintem Max elégedett volt.”- árulta el Jos Verstappen.