Szombat délután, 16:00 órakor folytatódott az F1 programja Ausztriában. Megkezdődött az időmérő edzés, melynek több esélyese is volt. A Red Bull, a Mclaren, a Ferrari és a Mercedesek is közel voltak egymáshoz.

Kezdődött a 18 perces Q1, sokan a pályára siettek. Ausztriában sincs hideg, Spielbergben 32 fokos a levegő, 48 fokos az aszfalt hőmérséklete. Verstappen nyitotta az időmérőt, de nem sokkal ez után Leclerc vette át a vezetést. A monacói pilóta 1:05,901-gyel az élre állt, Norris hátránya 9, Piastrié 17, Tsunodáé 28, Sainzé 40 ezred volt. A Mercedesek továbbra is a bokszban várakoztak. Négy perccel a Q1 vége előtt Sainz állt az élen. Piastri, Verstappen, Norris és Leclerc volt a sorrend. A monacói pilóta is csak 0,246-al marad el Sainz idejétől. A kieső helyen Hamilton, Stroll, Hülkenberg, Sargeant és Zhou állt. Hamilton javított. A hatodik helyre ugrott. Magnussen nagy meglepetésre Leclerc-nél is jobb kört rakott össze. A dán pilóta az ötödik helyre érő időt autózta a Q1-ben. Pérez veszélyben volt. Csak a 14. helyen állt. Közel a kieséshez. Javított, de ideje csak a 12, helyre volt elég. Véget ért Q1.

Jöhetett a Q2. A pályára elsőként két Alpine, Ocon és Gasly vezetésével és a két Ferrari gurult ki. Négyük közül Leclerc nyitott az élen. Ocon, Gasly és Sainz volt a sorrend. Egyre többen mentek ki a pályára. Verstappen vette át a vezetést. Leclerc idejére majdnem egy másodpercet vert. Russell a második, Hamilton a harmadik helyre ugrott. Közben Piastri is körbe ért és az ausztrál ideje a harmadik helyre volt elég. Verstappen-en és Tsunoda-n kivül mindenki a pályán volt. Sainz nagyot javított. A spanyol pilóta a 14. helyről a másodikon találta magát. Leclerc is javított, de ideje csak a hatodikra volt elegendő. Gasly, Cunoda és Alonso álltak kieső helyen. Két perc volt a Q2-ből. Verstappen további 0,108 ezredet talált, 547 ezredes előnnyel nyerte a Q2-t, ahonnan Ricciardo, Gasly, Magnussen, Cunoda és Alonso búcsúzott.

Végül jöhetett a Q3. Az utolsó szakasza az időmérőnek. Hülkenberg és Ocon vezetésével bő egy perc után jönnek ki a pilóták a bokszból. Megkezdődtek az első gyors körök. Verstappen ezúttal 1:04,426-os idővel nyitott, nem meglepő módon az élen állt. Norris, Russell és Leclerc volt a további sorrend. Piastri és Hamilton az ötödik és hatodik helyen állt. Sainz a hetedik, Pérez a nyolcadik helyen nyitotta a Q3-at. Utolsó 3 perc kezdődött. Verstappen maradt az élen. Norris lett a második, Russell pedig a harmadik.

Eredmény:

1 Max VERSTAPPEN
2 Lando NORRIS
3 George RUSSELL
4 Carlos SAINZ
5 Lewis HAMILTON
6 Charles LECLERC
7 Oscar PIASTRI
8 Sergio PEREZ
9 Nico HULKENBERG
10 Esteban OCON
11 Daniel RICCIARDO
12 Kevin MAGNUSSEN
13 Pierre GASLY
14 Yuki TSUNODA
15 Fernando ALONSO
16 Alexander ALBON
17 Lance STROLL
18 Valtteri BOTTAS
19 Logan SARGEANT-
20 Guanyu ZHOU