Ausztriába látogatott a mezőny, ahol újabb sprinthétvégének lehetünk szemtanúi. 12:00 órakor rajtolt el az osztrák 24 körös futam.

Elindult a mezőny a gumik bemelegítésére, mielőtt nekivág a 24 körös sprintversenynek. Már felsorakoztak a rajtrácsra a pilóták, amikor jelezték, hogy valamilyen probléma miatt még egy felvezető kört kell teljesíteni. Így csak 23 körös lesz a verseny. Norris beragadt. Verstappen jól rajtolt. A holland vette át a vezetést. Az első körben a Ferrarik jól kezdtek. Saiz Russell-t, Leclerc pedig három helyet lépett előre.

A harmadik körben Verstappen-nek kellett védekeznie. A két Mclaren támadta. Norris és Verstappen csatája rendkívül izgalmas volt, és ebből Piastri jött ki jól, aki Verstappen visszaelőzésénél szintén elment Norris mellett. Piastri nem tudta Verstappen-t támadni. Russell pedig Sainz-t támadta. Brit csapata alakult ki a dobogóért. A 13. körben eldőlni látszott az első hely sorsa. Piastri ugyanis látványosan lassabb volt a többieknél, így Norris már támadta a második helyért, de előzés nem sikerült. Hamilton sem bírt Saiz-al.

Sanghaj és Miami után az idei harmadik sprintfutamon, Spielbergben is Verstappen nyert, így a holland összesen már 10 győzelemnél jár a sprintfutamok tekintetében. Verstappen mögött Piastri, Norris, Russell, Sainz, Hamilton, Leclerc és Pérez lett a pontszerzők sorrendje.