Azz Osztrák Nagydíj időmérőjének Q3-as szakaszának végén Charles Leclerc nagyot hibázott. Állítása szerint a top háromba is juthatott volna, de rallyzásba ment át, amit nagyon megbánt.

A sprintidőmérőn egy motorprobléma hátráltatta abban, hogy teljesítse az utolsó Q3-as körét. Szombaton délután nem volt ilyen problémája Charles Leclerc-nek. Most ő rontott. Nem lehet elégedett az Osztrák Nagydíjon szerzett 6. rajtkockájával azok után, hogy az egyetlen friss gumis Q3-as körét a kavicságyban, a pálya mellett fejezte be.

„Kicsit túltoltam. Nem végeztem jó munkát a Q3-ban. Az egyes és a hármas kanyar igazán jól sikerült. Két tizeddel voltam gyorsabb az előző körömnél, ezért igazán magabiztos voltam. Aztán ahogy a négyesbe érkeztem – az egyes és a hármas kanyarokban igen későn tudtam fékezni. Próbáltam ott is későn fékezni, de egyből blokkoltam elöl. Egyből elvesztettem a nyert két tizedemet. Valójában hármat vesztettem, szóval egy tizeddel rosszabbul álltam. A hatosban aztán csak mindent beleadtam, de túl sok volt. A kavicsba mentem, nyomtam tovább a hetesben, aztán a kilencesben is, de elvesztettem az irányítást. Frusztráló. Mikor tudod, hogy meg lehet csinálni, képes vagy rá és hibázol, az fájó. Ez van. Nem katasztrófa. A hetedik helyen nem a legjobb, de a top három elérhető lett volna.”- jelentette ki Charles Leclerc a Sky Sports-nak.