Vasárnap délután 15:00 órakor rajtolhatott el a 2024-es Osztrák Nagydíj, melyet Napos, meleg időben rendezhettek meg. Esőre nem kellett számítani. Az aszfalt hőmérséklete 46, a levegőé 29 fokos volt.

Tavaly a futam kétkiállásos taktikát hozott, jellemzően közepes és kemény keverékű gumikat raktak fel az autókra. Csak 19 autó állt fel a rajtrácsra. Zhou, a Stake F1 Team pilótája a parc fermé-szabályok megsértése miatt a bokszból indult. Verstappen, Norris, Russell, Sainz, Hamilton, Leclerc, Piastri, Pérez, Hülkenberg, Ocon, Ricciardo, Magnussen, Gasly, Tsunoda, Alonso, Albon, Stroll, Bottas, Sargeant sorrendben álltak fel a rajtrácsra.

Zhou kivételével mindenki közepes keverékű abroncsokat választott a rajtnál. A rajt után Hamilton előzte meg Sainz-t. Az élmezőnyben nem volt változás. Leclerc viszont az első kör után a bokszba hajtott. A Ferrari első szárnya megsérült. Hamilton és Russell egymást előzgette a 3-4. helyért. Verstappen előnye egyre nőtt Norris-al szemben. Pérez pedig megelőzte Piastri-t. Hamilton visszaengedte Sainzot, a brit egyébként is rosszul jött ki a Russell-lel szembeni csatából. Piastri látványosan visszaelőzte Pérez-t.

A 9. körben már 3 másodperccel vezetett Verstappen Norris előtt. A 11. körben Ricciarod és Magnussen járt a bokszban. Mind a ketten a kemény gumikat kapták. Egy körrel később Hülkenberg is kiállt a bokszba. Visszatérve a pályára egy Haas házi csata alakult ki. Magnussen meg tudta előzni Hülkenberg-et. Verstappen tovább növelte az előnyét. Már 5 másodperc Norris hátránya. Albon, Alonso és Hülkenberg is a bokszban járt. Hülkenberg és Magnussen a 14-15. helyen kakaskodott egymással, a dánra rá is szóltak, hogy óvatosabban bánjon a gumijaival. Leclerc továbbra is a 19. helyen állt. A 17. körben Leclerc újra a bokszba hajtott. Ekkor a közepes gumik kerültek fel a Ferrarira.

A 20. körben Ocon, a 22.-ben pedig Hamilton is kiállt a bokszba. A brit pilótát Pérez is követte. Hamiltonra büntetés várhat. Átlépte a fehér vonalat a bokszutca bejáratánál, mielőtt kereket cseréltek nála. Russell és Sainz is a bokszban közben. Alonso még a 20. körben hátulról nekiment Zhou-nak. Ezért kapott egy 10 másodperces büntetést. A 24. körben Piastri állt az élre, mivel az élmezőny nagy része már cserélt kereket. Verstappen-t is vizsgálat alá vonták. Lehet, hogy veszélyesnek ítélik majd, ahogy a kerékcsere után ráengedték Norrisra. Hamilton 5 másodperces büntetést kapott. Pérez is túl gyorsan ment a bokszban. Ezért ő is 5 másodperces büntetést kapott. A 34. körben Leclerc újból meglátogatta a bokszutcát. Újabb közepes gumikat kapott.

A 37. körben Alpine házi csata alakult ki. Ocon valószínűleg túl agresszíven védekezett csapattársával, Gaslyval szemben. Alonso a bokszban járt, letöltötte a büntetését. A 41. körben megkezdődtek az utolsó kiállások. Legalábbis a Haasok, Alonso, Albon és Ricciardo valószínűleg már nem jön többször, miután most keményeket kaptak. Gasly végül megelőzte Ocont. A 44. körben Albont is megbüntették bokszutcai szabálysértés miatt. A 47. körben Russell is a bokszban járt. A közepes gumikat kapta. A 48. körben Sainz is kiállt a bokszba. Eközben Piastri előzte meg Hamilton-t. Az 53 körben Norris egyre közelebb került Verstappen-hez. A Red Bull-al bajnok akadtak. Közben Hamilton járt a bokszban. A hatodik helyre esett vissza.

Az 57. körben Verstappen a tapadásra panaszkodott. Az 59. körben Norris megelőzte Verstappen-t,de lement a pályáról. Így vissza kellett adnia a pozíciót. A 63. körben Norris újra támadta Verstappen-t. A 64. körben összeért a két autó. Verstappen és Norris is defektet kapott. Russell vette át a vezetést. Közben Piastri előzte meg Sainz-t. Feljött a második helyre. Norris kiesett a versenyből. Verstappen az ötödik helyre esett vissza. Russell nyerte az Osztrák Nagydíjat. Piastri és Sainz állhatott még fel dobogóra.

Eredmény:

1
George RUSSELL
Mercedes LAP 71
2
Oscar PIASTRI
McLaren +1,906
3
Carlos SAINZ
Ferrari +4,533
4
Lewis HAMILTON
Mercedes +23.142
5
Max VERSTAPPEN
vörös Bika +37.253
6
Nico HULKENBERG
Haas +54.088
7
Sergio PÉREZ
vörös Bika +54,672
8
Kevin MAGNUSSEN
Haas +60.355
9
Daniel RICCIARDO
VCARB +61,169
10
Pierre GASLY
alpesi +61,766
11
Charles LECLERC
Ferrari +67.056
12
Esteban OCON
alpesi +68.325
13
Lance STROLL
Aston Martin 1L
14
Yuki TSUNODA
VCARB 1L
15
Sándor ALBON
Williams 1L
16
Valtteri BOTTAS
Tét 1L
17
Guanyu ZHOU
Tét 1L
18
Fernando ALONSO
Aston Martin 1L
19
Logan SARGEANT
Williams 2L
20
Lando NORRIS
McLaren DNF