Carlos Sainz a rajtrács negyedik helyéről indul az Osztrák Nagydíjon. A spanyol pilóta lassúnak minősítette a Ferrarit. Sainz-t és Charles Leclerc-t probléma is hátráltatta.

Egy 5. és egy 7. helyet szerzett a Ferrari az Osztrák Nagydíj szombati sprintfutamán. A versenyük indulása alapján még úgy tűnt, talán több is lehet belőle, hiszen Carlos Sainz lerajtolta George Russellt, míg Charles Leclerc gyorsan előrekapaszkodott három pozíciót a 10. helyről. Sainz a 8. körig tudta tartani a 4. helyét, akkor Russell sikeres támadást indított ellene. Később már inkább a Lewis Hamilton elleni védekezésről szólt a versenye, melynek során fékproblémák is hátráltatták.

Carlos Sainz elárulta az is, hogy a Ferrari gőz erővel dolgozik Maranelloban a problémák megoldásán. A Ferrari pattogása visszatért. A problémák ellenére Sainznak sikerült a negyedik helyen kvalifikálnia magát a vasárnapi Osztrák Nagydíjra, de őszinte volt. Szerinte az autó még mindig túl lassú.

„Még mindig a Red Bull és a McLaren mögött vagyunk, a Mercedesszel a versenyben, a sprintben és a kvalifikáción is velük harcoltunk. De a kvalifikáció során végrehajtottunk néhány változtatást, amelyek talán gyorsabbá tette az autót. Nagyon trükkös volt összerakni a körünket. Örülök, mert úgy gondolom, hogy tisztességes kört sikerült teljesítenem. A negyedik helyet szereztem meg. Az időmérő előtt még nem mondtam volna azt, hogy itt végzünk. Most minden jól működött, az autó nem pattogott. A pattogással sokat lehet veszíteni. Ahogy mondtam, a csapat dolgozik a gyárban a probléma megoldásán.”- árulta el Carlos Sainz.