Max Verstappen és Lando Norris úgy látta, hogy az Osztrák Nagydíj at mind a ketten megnyerhették volna, de az ütközés ebben megakadályozta mindennek véget vetett.

Max Verstappen kijelentette, hogy beszélni fog Lando Norris-al az Osztrák Nagydíjon történtekről. A páros a verseny 64. körében ütközött, miközben a győzelemért harcolt. Verstappen folytatni tudta, de 10 másodperces időbüntetést és két büntetőpontot kapott. Lando Norris kiesett a versenyből.

„Kívülről természetesen nehéz látni, mikor fékezek. Persze tudom, hogy a múltban mindig voltak panaszok, de én mindig a fékezés előtt mozdítottam a kormányt, és utána természetesen egyenes vonalban fékeztem. Kívülről nézve mindig könnyű azt mondani, hogy fékezés közben mozdultam be, de én ülök az autóban, én tudom a legjobban, mit teszek. Mindenkinek meglehet a maga véleménye, de én vagyok az, aki vezet. Könnyű ítélkezni és véleményezni, de mindegy. Ez történt.”-árulta el Max Verstappen.

Lando Norris szerint Verstappen volt a hibás. Ő is úgy észlelte, hogy a holland a féktávon balra irányította az autóját és ezért ütköztek. Norris a következőket mondta:

„Nem tudom, mit mondjak. Egy kicsivel sportszerűbb csatát vártam. Egy tiszteletteljes csatát. Nem hinném, hogy ezt adta volna nekem vissza. Egy kissé meggondolatlan volt felém, gondatlan volt a hozott döntéseivel. De erről nem nekem kell ítélkeznem. Jó versenyem volt, és ez jó. Változik-e kettőnk közötti kapcsolat? Nem tudom. Nem gondolok erre.”- árulta el Lando Norris.

KI volt a hibás a Verstappen-Norris ütközésben?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...