Max Verstappen és Lando Norris a győzelemért harcoltak. Ütközés lett a vége. A versenybírák szerint a holland volt a hibás és 10 másodperces büntetést kapott. A futam után még kapott egy büntetést.

Max Verstappent újabb szankciókkal sújtották az Osztrák Nagydíj versenybírái a Lando Norrissal való ütközés miatt. A 64. körben bekövetkezett ütközésért, amely miatt Norris kiesett a versenyből, és Verstappent defektek után az ötödik helyre esett vissza, a bírák 10 másodperces büntetést szabtak ki a hollandra. Így is megtarthatta az ötödik helyet, mivel Nico Hülkenberg távol volt tőle.

A stewardok azonban úgy döntöttek, hogy Verstappennek két büntetőpontot is kiosztanak. Így összesen négyre nőtt a büntetőpontjainak száma. 12 kell ahhoz, hogy egy pilótát eltiltsanak egy futamtól.

Miért büntették Verstappent Norris összecsapásáért? Max Verstappen az Osztrák Nagydíj utolsó szakaszában ütközött Lando Norris-szal. A Mclaren pilótája kiesett. Verstappen az ötödik helyen ért célba. Verstappen szerint nem ő a felelős az ütközésért. Norris szerint Verstappen a féktávon balra kormányozta a Red Bull-ját. A felügyelők úgy ítélték meg, hogy Verstappen volt a hibás. A bírák közleményben a következőt írták:

„Az 1-es autó [Verstappen] a 3-as kanyar felé közeledett, a 4-es autóval [Norris] a bal oldalán. Befordulás előtt az 1-es autó vezetője balra mozdult, ami ütközést okozott a 4-es autóval. A bírák megállapítják, hogy az ütközésért az egyes autó pilótája a felelős. Ezért 10 másodperces büntetést és két büntetőpontot szabtak ki.” Verstappen a büntetés ellenére az ötödik helyen zárta a versenyt, és sikerült növelnie előnyét a pilóták bajnokságában.

KI volt a hibás a Verstappen-Norris ütközésben?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...