A Williams megerősítette, hogy Logan Sargeant nem vesz részt a Brit Nagydíj első edzésén. Egy akadémiai pilótának ad majd lehetőséget az első edzésen.

Logan Sargeant kihagyja a Brit Nagydíj első szabadedzést. A Williams egy újoncának ad majd lehetőséget. Az amerikai FW46-ba az MP Motorsport pilótája, Franco Colapinto ülhet majd autóba. Az argentin versenyző a Williams pilótaakadémiájának tagja, és jelenleg az ötödik helyen áll az F2-ben.

Kövess minket Facebookon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

Ez lesz az első alkalom, hogy a 21 éves versenyző versenyzett F1-es hétvégén, miután tavaly részt vett a grove-i csapatnál a szezon utáni fiatal pilóta teszten Abu Dhabiban. „Annyi érzelem van bennem” – mondta Colapinto. „Rendkívül boldog vagyok. Ez egy nagyon fontos pillanat az életemben és a karrieremben. A lehető legfelkészültebb leszek; sok kört fogok megtenni a szimulátorban. Áttanulmányozom az idei autó vezetéséhez szükséges részleteket. Nagyon várom, hogy megtapasztalhassam az új autót, miután tavaly Abu Dhabiban vezettem. Kiváltság, hogy olyan pályán vezethetem, mint a silverstone-i, ez az egyik kedvenc pályám, és a csapat hazai versenyén vezetni nagyon sokat jelent. Remélem minden szurkoló annyira élvezni fogja az első edzést, mint én.”- jelentette ki Franco Colapinto.