Helmut Marko korábban nyilatkozott és ez alapján nagyon úgy tűnik, hogy az ausztrál pilóta napjai meg vannak számlálva az F1-ben. Vajon Daniel Ricciardo karrierje idén véget ér?

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko a Spanyol Nagydíj után jelezte, hogy a tartalékpilóta, Liam Lawson hamarosan Ricciardo helyére léphet, miután az ausztrál nem teljesítette kitűzött célját. Nem szerződtették Sergio Pérez helyére. Eredményei alapján nem úgy látták, hogy megérdemelné azt. Helmut Marko kijelentette. A részvényesek tanácsára hamarosan egy fiatal pilótát kell az autóba ültetni. Az pedig nem lehet más, mint Liam Lawson.

Daniel Ricciardo-nak nincs még szerződése 2025-re. Csalódást keltő szezonkezdet után lehet meg sem hosszabbítják a szerződését. Yuki Tsunoda már biztosan marad a csapatnál, de az ausztrál jövője még kérdéses. Ricciardo Kanadában és Ausztráliában szerezett a csapatnak pontot. A Channel 4 -nek adott interjújában Marko megjegyzéseiről kérdezték Ricciardo-t.

„”Tudom, hogy tudok jól teljesíteni. Tudom, hogy a Red Bull ezt akarja látni. Vagy ez tart engem a sportban, vagy nem. Szóval rajtam múlik, azt hiszem egyre kevesebb már a hely.”- kezdte Daniel Ricciardo. A Spanyol GP hétvégéjén egy kézzel írt üzenetet láttak Ricciardo sisakjának hátulján. Az vált ráírva, hogy ‘nem adom fel harc nélkül’. Ez akár lehetett egy üzenet a Red Bull-nak és az RB-nek is.

„A monacói verseny után visszamentem a szobámba. Az egész hétvége nem volt valami jó. Lefeküdtem és arra gondoltam, hogy nem adom fel harc nélkül. Felírtam a sisakra. Aztán ezt el is felejtettem. Szóval aztán, amikor megláttam Spanyolországban, azt mondtam:’Ó, igen. Emlékszem rá. Igaz, az ember nem adja fel harc nélkül. Még semmi sem dőlt el. Mindent beleadok. Ha jó lesz rendben. Ha nem akkor legalább elmondhatom, hogy harcoltam.”- zárta Daniel Ricciardo.