Adrian Newey 2025 elején távozik a Red Bull-tól. A legendás tervező nevét több csapattal is összehozták már. Egyes hírek szerint a Ferrari lesz a befutó.

Adrian Newey a 2025-ös év elején elhagyja a Red Bull-t. A britet az F1 történetének egyik legnagyobb autótervezőjének tartják, és 13 bajnoki címet nyert a Milton Keynes-i alakulattal. Állítása szerint még nem tudja mihez kezd. Egy biztos. A pihenésre is szeretne időt szánni. Newey kijelentette, hogy még nem döntötte el, hogy mihez kezd.

„Nem tudom” – mondta a Sky F1-nek. „Jelenleg még mindig az RB17-en dolgozom, aztán csak kiveszek egy kis szabadságot. A múlt héten is kivettem egy kis szabadságot. Szerencsére az idő is jó volt. körbejártuk a déli partot a kutyáinkkal egy régi Aston Martin-al. Jó móka volt.”- kezdte Adrian Newey. Arra a kérdésre, hogy őszig/télig tudni fogja-e mihez kezd, azt válaszolta: „Ez minden bizonnyal cél, addigra döntenem kell.”- mondta. De mit gondol arról, ami Ausztriában történt?

„Azt hiszem, Max és Lando valószínűleg beszélgetni fognak egy kicsit Silverstone-ban. Mindketten nagyszerű fiúk, majd megoldják maguk között. Ez az egyik olyan dolog, ahol mindenki egy kicsit elbizonytalanodik, de egyáltalán nem kell hibáztatni, ez csak egy ezek közül. Mindketten remek pilóták. Minden rendben lesz.”- zárta.