A Ferrari erősen kezdete a 2024-es évet. Nyár elején már úgy tűnt, hogy a Mclaren és a Mercedes is a Ferrari elé ugrott. Nem működnek a frissítések.

Carlos Sainz a hétvégén a Brit Nagydíjon visszatér a régi specifikációjú padlólemezhez. A Ferrari erőteljesen kezdte a 2024-es Forma-1-es szezont, és folyamatosan dobogós helyezést ért el, és a Red Bull mögött a második leggyorsabb csapat volt. A közelmúlt eseményei szerint azonban úgy tűnik, hogy a McLaren és a Mercedes is jobb, mint a Ferrari.

Miközben a csapat továbbra is gyors ütemben fejlődik, úgy tűnik, a frissítések nem igazán váltak be. Legalábbis ezt a következtetést vonja le a La Gazzetta dello Sport olasz kiadványa. A Ferrari a Spanyol Nagydíjon jelentős frissítéssel készült. A padlólemezt is kicserélték. A La Gazzetta dello Sport hírei szerint Sainz azt tanácsolta a csapatnak, hogy ne használják az új padlót a közelgő Brit Nagydíj hétvégéjén.

„Ez egy olyan probléma, amellyel az elmúlt években gyakrabban találkoztunk. Jó a szezon eleje, de aztán visszaesünk. Nem elég egy szuper szélcsatorna, egy szuper szimulátor és a világ összes pénze. Szüksége van nyerő ötletekre a mérnököktől ahhoz, hogy egy projektet a pályán tartsunk. A McLaren jó példa erre.”

A Ferrari a hét elején összehasonlította a szimulátor különböző padlóspecifikációit, hogy jobban megértse mi is lehet a probléma. A tesztet követően a spanyol visszatérhet egy korábbi specifikációhoz, miután arra a következtetésre jutottak, hogy a Ferrari ezzel a frissítéssel csak távolodik a Red Bull-tól.