A Brit Nagydíjra készülve még mindig az egy héttel ezelőtti futam eseményeiről volt szó a paddockban. A Forma-1-es versenyzőket Max Verstappen és Lando Norris ellentmondásos ausztriai összecsapásáról kérdezték.

Verstappen és Norris az első helyért és a győzelemért harcolt Ausztriában, aminek ütközés lett a vége. Norris kiesett a versenyből. Verstappen ötödik helyen ért célba. Ezzel megnövelve bajnoki előnyét, annak ellenére, hogy 10 másodperces időbüntetést kapott. Mit gondolnak erről a pilóták? A pilóták többsége nem tulajdonított neki nagy jelentőséget. Daniel Ricciardo szerint semmi rossz szándék nem volt az ütközésben.

„A győzelemért küzdöttek. Szerintem ilyenkor tízből kilencszer megtörténik az ilyesmi. Oda vissza előzték egymást. Talán egy kicsit rossz volt az előzési szög. Talán átmentek egy határon? Vagy volt benne valami veszélyes vagy meggondolatlan? Nem hiszem, hogy lett volna benne ilyen.”- mondta Daniel Ricciarod. Az ausztrál volt csapattársa, Nico Hulkenberg is hasonló álláspontot képviselt.

„Ez egy versenyzés volt. Alig volt valamilyen kontakt közöttük. Nyilván rossz volt, hogy ütköztek, mert mindkét felni eltört. Szerintem nem volt benne semmi drámai. Számomra csak egy versenyzés volt.”- árulta el Nico Hülkenberg. Charles Leclerc 2022-ben úgyanígy harcolt a hollanddal.

„A képeket nézve azt hiszem, nagyon hasonló helyzetünk volt 2022-ben, amikor egy kicsit megszorítottam Maxot kívülről, és neki ki kellett mennie a pályáról. Szóval úgy gondolom, hogy mindkét oldalról elkerülhető volt.”- árulta el a monacói pilóta. Lewis Hamiltont, akinek jól dokumentált története van Verstappennel való összecsapásairól, nem akart belemenni a témába.

„Semmire nem gondoltam. Jobban aggódtam a versenyem miatt, és jobban örültem a csapat győzelmének.”- mondta Lewis Hamilton. Yuki Tsunoda viszont azt mondta, hogy a féktávon való védekezést szinte minden pilóta alkalmazza.