Magyar idő szerint 13:30 perckor kedződött el a Brit Nagydíj első edzése, ami előtt eső áztatta a pályát.

Az első és a második szabadedzésen nagy valószínűséggel nem fog esni, pedig délelőtt már kapott egy kis csapadékot a pálya. Ebből a szempontból a vasárnap lesz majd izgalmasabb, amikor most úgy tűnik, 70 százalékos eséllyel lesz eső. Az istállók teljesítik kötelességeiket, ugyanis muszáj fiataloknak lehetőséget adniuk szabadedzéseken. Ezúttal a Williams, az Alpine, a Haas és a Red Bull is rutintalanabb versenyzőit is autóba ülteti. Sorrendben Franco Colapinto, Jack Doohan, Ollie Bearman és Iscak Hadjar vezetik a fenti autókat.

Elkezdődött a szabadedzés. A Mercedes és a Haas érkezett elsőként az aszfaltra. Délelőtt esett az eső, most is hűvös van Angliában, egyelőre Hamiltoné volt a leggyorsabb kör, mögötte Tsunoda és Verstappen volt a sorrend. 10 perc után Tsunoda miatt lengett a piros zászló. A japán pilóta autója a sóderágyban ragadt.

Újra száguldottak az autók. Most Russell, Verstappen, Hamilton a sorrend, miközben Norris is meglátogatta a bukóteret, de vissza tudott jönni. A Ferrarik az első körök után a 4. és 5. helyen álltak. A levegő is csak 16 fokos volt, miközben Sainz ugrott az élre féltávnál, neki volt csak 1:27-tel kezdődő ideje. Közepes keverékű kerekekkel mentek jó időket a versenyzők. Verdtappen ugrott az élre. Mögötte Russell és Leclerc volt a sorrend. Mögöttük jön Sainz s Hamilton állt. Piastrinak voltak technikai gondjai. Elszállt a szervója, motorproblémája van, be is akarta vinni az autót a bokszba. Nem jutott el idáig. Piros zászló előkerült. Norris nyerte az első edzést.