A pénteki nap alapján úgy tűnik, hogy a Red Bull új riválisa, a Mclaren ismét előttük jár. Az ő számításuk szerint is a wokingi csapat gyorsabb náluk.

A Red Bull az angol hétvégére is fejlesztéssel készült. Remélve, hogy megoldódnak azok a gondok, amik az elmúlt hetekben jelentkeztek. A kerékvetős gondok, érzékenység, nehezen belőhető egyensúly, és a gumi is gyorsabban kopik. Az első edzést Max Verstappen még a negyedik idővel zárt. 0,3 másodperccel marad el Norris idejétől. Helmut Marko tanácsadó akkor azt mondta, a hosszú etapos teljesítményükkel elégedettek, egy körön viszont még javulniuk kell.

A második edzésen Sergio Pérez volt a gyorsabb Red Bull versenyző. A mexikói pilóta a harmadik helyen is 0,4 másodpercet kapott Norristól. Érdemes hozzátenni, hogy Verstappen jóval korábban futotta a 7. helyre érő időt, mint Norris. A holland a mclarenessel nagyjából egy időben is nekivágott egy újabb lágy gumis körnek, ám azt nem tudta végigcsinálni, mert Chapel-kanyarban elvesztette az irányítást és enyhén kisodródott a pályáról.

„Rendben volt, csak kicsit megcsúsztam, ezért megszakítottam a köröm. A lágyon nem ment olyan jól a második szabadedzésen, a közepes jobbnak tűnt. Lesz még munkánk. Elvégeztünk pár dolgot az autókon az első és a második edzés között. Most ki kell elemeznünk, mit csinálhatunk jobban szombaton. Kipróbáltunk pár dolgot, most csak ki kell elemeznünk ezeket. Ez irányt fog mutatni szombatra. Persze jöhet az eső is, és ezt is számításba kell vennünk.”- árulta el Max Verstappen.