Nem titok, hogy a Williams egyik kiszemeltje Carlos Sainz, aki még mindig nem döntötte el, hogy hol folytatja. A brit csapatnak van ‘B’ terve is arra az esetre, ha a spanyol nem őket választja.

A Williams csapatfőnöke, James Vowles megerősítette, hogy van egy ‘B’ tervük arra az esetre, ha Carlos Sainz nem a brit csapathoz igazolna. Vowles az elmúlt hetekben nem titkolta, hogy a csapat szeretné, ha Sainz, aki a Williamstől, a Stake F1/Auditól és legutóbb az Alpine-tól kapott ajánlatokat.

A hírek szerint a Williams kezd már türelmetlen lenni. Várja Sainz válaszát. A spanyol pilóta nem foglalkozott ezzel. Ő szeretne időt szánni a döntésre. Sainzhoz hasonlóan Vowles sem siet. Nem szeretne gyorsan dönteni. A Williams főnöke megerősítette, hogy a következő szezon pilótapárosát még egyhamar nem jelentik be.

„Térjünk vissza rá. A döntésünk bejelentésére még várni kell. Nem kell ma dönteni. Az idő másodlagos számunkra. Bármilyen döntést hozunk, és bárki dönt úgy, hogy itt szeretne versenyezni, ez egy hosszútávú kapcsolat. Mindketten látjuk az utat, amelyen járunk, és azt akarjuk, hogy ez az életük része legyen. Meglehetősen biztos vagyok benne, hogy szeptemberig minden le lesz tisztázva. Valójában most térünk vissza a normális kerékvágyásba. Augusztusban szokták bejelenteni a legtöbb versenyző jövőbeli szerződését.”- árulta el James Vowles.

Az Alpine is komolyan érdeklődik Sainz iránt és nem kizárt, hogy a francia csapatot választja. Nemrégiben a Renault volt főnöke, Flavio Briatore került a csapathoz, mint tanácsadó. Vowles elárulta, hogy csapatának már van B-terve, ha a Ferrari pilótája elutasítja az ajánlatot. „Alapvetően igen. Egyszerű válasz rá” – árulta el röviden James Vowles. Felipe Drugovich lehet az, akit szerződtethetnek Alex Albon mellé, ha Sainz elutasítja a Williams csapat ajánlatát.