Silverstone-ba látogatott az F1 mezőnye. Angliába a tripla hétvége utolsó állomása. A pénteki napon Lando Norris és a Mclaren volt a leggyorsabb. A Ferrari pozitív tapasztalatot gyűjtött pénteken, de tudják, nem elég gyorsak. Úgy tűnik, hogy az előző hetek gyengélkedését láthatjuk majd Angliában is.

Tesztnapot tartott a Ferrari pénteken Silverstone-ban. Két eltérő autót küldtek pályára, hogy kinyomozzák, mi siklott félre az elmúlt hetekben a fejlesztéseikkel. A csapat Barcelonában és Ausztriában is egyértelmű negyedik erő volt csupán. A mérnökök gyanúja szerint a visszaesésük mögött pedig az állhat, hogy még nem találták meg az ideális beállításokat az új csomagjukhoz. Az olasz csapat szerint az új elemek hoztak pozitív dolgokat is magukkal, de még nem elég gyorsak. A gyors kanyarokban az autó elkezdett pattogni, amire még nem találtak megoldást. Charles Leclerc az új, Carlos Sainz a régebbi autóverzióval körözött, hogy összevessék őket. Mindkét edzésen Leclerc bizonyult a gyorsabbnak, az elsőn csupán 2 századdal, a másodikon 1 tizeddel. Délután 0,6 másodperc volt a lemaradása Lando Norrisszal szemben.

„Mindketten teszteltük az autót, hogy javítsunk rajta. Egyes tesztelt dolgok jó irányt jelentenek, mások nem, de ez egy péntek, szóval hadd teszteljük, amit akarunk, aztán meglátjuk, mi lesz.”- árulta el Carlos Sainz, aki nem tulajdonított nagy jelentőséget az eredménynek. Leclerc kíváncsian várja, mire jutnak a mérnökök.

„Most ki fogjuk elemezni a két autóval gyűjtött adatokat, és holnapra meghozzuk a döntést. Sok adatot kell kiértékelnünk, mindenki mindent megtesz, hogy a lehető legjobb döntés szülessen.”- árulta el Charles Leclerc. Mind a ketten a Red Bull-t és a Mclaren-t tartják a hétvége favoritjának. Sainz szerint a Mclaren nagy lépéssel előttük jár. Szerinte a wokingi csapat más ligában versenyez. Leclerc is tart attól, hogy nem fognak beleszólni az élen folyó küzdelembe. Most sem. „A Red Bull és a McLaren sokkal előrébb jár ezen a hétvégén. De várjuk ki a végét! Remélem, hogy ott leszünk.” – Leclerc próbált optimista maradni.