Fernando Alonso-nak és Lance Stroll-nak meg kellett jelennie a versenybírák előtt. A Brit Nagydíj időmérőjén mind a ketten benne voltak egy incidensben.

Mindkét Aston Martin pilótát beidézték a Brit Nagydíj felügyelői a kvalifikáció során történt incidensek után. Lance Stroll a nyolcadik, Fernando Alonso pedig a 10. helyet szerezte meg. A pilótákat felkérték, hogy jelenjenek meg a versenybírák előtt. Strollt a 37.2 cikkely állítólagos megsértése miatt hívták be, miután a piros lámpát követően elhagyta a boxutcát.

Stroll a lágy gumra váltott és egy másodperce volt, hogy reagáljon az esetre. Alonso-t azért hívták be, mert az Aston Martin állítólag az autón dolgozott a boxutca gyors sávjában, miközben a mezőny arra várt, hogy Perez leszállása után folytatódjon az edzés.

Az ítélet is megszületett. Lance Stroll megrovást kapott, míg az Aston Martin csapata megúszta a büntetést, miután a Brit Nagydíj felügyelői megvizsgálták a történteket. A felügyelők megállapították, hogy Strollnak mindössze 0,8 másodperce volt, hogy reagáljon a piros lámpára, amikor elhagyta a boxutcáját, miután slick gumikra váltott.

Alonso is megúszta a büntetést. Kiderült, hogy a csapat egyik tagja emelőt helyezett el az AMR24 gép hátulja alá, mozgatva annak helyét. Úgy látták, hogy az Aston MArtin az autón dolgozik. Egyik pilóta sem kapott büntetést. Ez azt jelenti, hogy Stroll megtartja a nyolcadik helyét a rajtrácson, Alonso pedig a 10. pozíciót.