Magyar idő szerint 16:00 órakor rajtolt el Silverstoneban a Brit Nagydíj. Az első helyről három brit pilóta várhatta a lámpák kialvását.

A rajtnál nem volt baleset. Verdtappen Norrist megelőzte a rajt után, az első ötben ez volt az egyetlen változás. Leclerc nyert a legtöbbet. A 11. helyről a 8.-ra ugrott. Már a negyedik körben jött a felirat. Jött az eső. A 13. körben Verstappen nem bírt a Mercedesekkel. A 15. körben Verstappen egy helyet veszett. Norris megelőzte a hollandot. A 18. körben Hamilton állt az élre. Két körrel később pedig Norris vezette a futamot. A Mercedes 1-2-ből gyorsan Mclaren kettős vezetés lett.

Az állás az első esőzés után: Norris, Piastri, Hamilton és Russell egymáshoz közel volt, mögöttük Verstappen, Sainz, Hülkenberg, Alonso, Stroll és Tsunoda volt a sorrend. Ők még nem voltak bokszban, valószínűleg várták az újabb esőt. Igazuk volt. Közeledett az újabb eső. Leclerc és Pérez ekkor már intereken volt. Lassan egy kört is kaptak az élmezőnytől egy kört. A 27. körben Verstappen és Sainz is kiállt a bokszba. Intermediate-eket kaptak.

Norris a bokszban járt, Piastri viszont nem, mert túl közel volt csapattársához. Sokat bukott az ausztrál. Ő vezet, de rajta kívül mindenki kiállt a bokszban. A 30. körben már mindenki az intereken volt. Norris, Hamilton, Verstappen, Russell, Sainz, Piastri, Hülkenberg, Stroll, Alonso, Tsunoda, Albon, Magnussen, Sargeant, Ricciardo, Bottas, Pérez, Leclerc, Ocon és Zhou a sorrend a bokszkiállások után.

A 34. körben jött a dráma. Russell műszaki hiba miatt feladta a futamot. Közben Hamilton egyre közelebb kerül a vezető Norrishoz. A 37. körben egyre jobban alábbhagyott az eső. Így lassan jöhetett az újabb kiállás. A táv háromnegyedénél az élmezőnyből Hamilton, Verstappen és Piastri is száraz pályás gumikra váltott. Hamilton lágyakra, Verstappen keményekre, Piastri közepesekre. Norris nem tudott az élen maradni. A kerékcsere után Hamilton megelőzte a Mclaren pilótájat. Norris lágyakra váltott, így ebben nem volt különbség a két brit között. Hamilton, Norris, Verstappen volt a sorrend. A két brit között nem változott a különbség. Verstappen viszont közeledett. A 45. körben Verstappen már Norris nyakán volt. Hamilton jó úton haladt a győzelem felé.
Norrisszal szemben már 3 másodperc volt az előnye, Verstappen a második helyért csatázott a McLarennel. A futamot Hamiton nyerte. Verstappen lett a második. Norris pedig a harmadik.