Charles Leclerc nem jutott be a Q3-ba. A monacói pilóta csak a 11. helyen végzett. Nagyon bízik abban, hogy a Brit Nagydíjon esni fog az eső.

Monacóban még az első és a harmadik helyen zárt a Ferrari. Azóta veszettek némi tempót. A Mclaren és a Mercedes is eléjük került. Leclerc mindössze 12 pontot szerzett a három futamon. Spanyolországban pedig egy ötödik, az osztrák sprintben pedig hetedik lett. A Ferrari visszatért a régi specifikációhoz, miután a legutóbbi fejlesztések miatt az autó pattogni kezdett. A Ferrari az edzéseket tesztre használta fel. Az egyik autót a régi, a másikat a fejlesztésekkel küldte pályára. Charles Leclerc szerint a Brit Nagydíjon végzett kísérletei a jövőben megtérülnek. Ez azt jelenti, hogy a csapat ténylegesen áldozatot hozott ezen a hétvégén. Leclerc bízik benne, hogy a jövőben kifizetődő lesz

„Pénteken sokat tanultunk. Ez azzal is járt, hogy nem optimalizáltuk az autót. Nem tudtunk a teljesítményre összpontosítani. Egy tizeddel kaptam ki a Q2-ben. Ez volt az első alkalom, hogy száraz pályán vezettem ezzel a konfigurációval, miután a harmadik edzésen esett az eső. Eddig egész hétvégén küzdöttünk, hogy optimalizáljuk a hétvégét. Úgy gondolom, hogy hosszú távon segíteni fog nekünk az, amit pénteken csináltunk. Szerintem szombaton megfizettük az árát. Sokat küzdöttem az egyensúllyal. Nagy sebességénél az autó elfordításával. Azt hiszem, itt vesztettem a legtöbb időt. Nem megyek bele a részletekbe. Az biztos, hogy Monaco óta veszítettünk némi teljesítményt. Megvizsgáljuk, hogy miért. Ezért végeztük el ezeket a teszteket. Arra jutottunk, hogy jó ha visszatérünk a régi specifikációhoz a pattogás miatt. Hamarosan meghozzuk a döntésünk is. Amit pénteken tettünk, az nagyon hasznos volt számunkra, hogy helyes döntést hozzunk a továbbiakban, de vissza kell lépnünk, meg kell találnunk az egyensúlyt és a teljesítményt. Számunkra vasárnap az lenne a rossz, ha normális verseny lenne. Ezért remélem, hogy lesz eső.”- árulta el Charles Leclerc.