Sergio Pérez nem olyan régen új szerződést írt alá a Red Bull-al. Ez nem jelenti azt, hogy a mexikói automatikusan marad 2025-ben is, mivel a legutóbbi gyenge teljesítmények után szorosnak tűnik a konstruktőri bajnoki címért folytatott küzdelem.

A RacingNews365 értesülései szerint Sergio Perez-el közölték, hogy a nyári szünet előtt eredményeinek javulnia kell. A szerződésében vannak olyan záradékok, melyekkel ha nem javul a teljesítménye kiteszik a csapatból.

Perez formája látványosan visszaesett a Miami Nagydíj óta, mindössze 11 pontot szerzett az öt futamon, plusz egy sprintet Imola-Ausztriában, a mexikói pedig a Brit Nagydíjon is kiesett a Q1-ben. Csak a 19. helyről várhatja a Brit Nagydíjat. A hétvégi futam előtt a csapat jelezte, hogy javítani kíván a teljesítményén. Szerződésében vannak olyan záradékok, melyek szerint, ha azok nem teljesülnek, akkor elveszítheti helyét.

A hírek szerint az egyik feltétel az, hogy 100 pontnál többel nem maradhat le Max Verstappen mögött az egyéni bajnokságban. Jelenleg 119 ponttal marad el csapattársától. A második pont az, hogy nem lehet rosszabb helyezése az egyéni bajnokságban, mint a hatodik hely.

Verstappen jelenleg 237 ponttal vezeti az egyéni bajnokságot. Perez 118 ponttal csak az ötödik helyen áll. A hatodik Oscar Piastri, a hetedik George Russell és a nyolcadik Lewis Hamilton mindannyian profitáltak Pérez helyzetéből. Piastri csak hat ponttal van lemaradva Pérez-től. Russell pedig héttel. Tekintve a mexikói rossz formáját és a Mclaren valamint a Mercedes jó teljesítményét, ez nem marad így sokáig. A Red Bull 2023-ban elnézte, hogy Pérez rosszul teljesít. Idén már nem biztos, hogy ilyen könyörületes lesz. Christian Horner főnök pedig arra buzdította Perezt, hogy javítson az eredményein.

Ricciardo-nak bizonyítania kell. A nyári szünet előtti három futamon – a Brit, Magyar és Belga Nagydíjon – Perez lehetőséget kap arra, hogy megmutassa mire képes. Az Osztrák Nagydíjon lehetett olyat is hallani, hogy szezon közben Ricciardo-ra cserélik le a mexikóit. Ha csak a teljesítményt vesszük figyelembe, Yuki Tsunoda logikus helyettesítője lenne Pereznek, de belsőleg úgy tűnik, nincs elég támogatás a japán versenyző számára, Liam Lawson sokkal esélyesebb erre a pozícióra.

Ha Sainz úgy dönt, hogy nemet mond a Stake csapatnak, akkor talán még Liam Lawson is esélyes lehet arra, hogy Nico Hülkenberg csapattársa legyen. Lawson a Red Bull-nál, az RB-nél is kiköthet, ha Pérez és Ricciardo nem bizonyít. Pérez a Brit Nagydíjon csak a 19. helyet szerzete meg. Nehéz lesz sok pontot szereznie. Az eső talán segítene a mexikóinak.