Sergio Pérez-nek Angliában sem jött össze egy jó eredmény. A mexikói pilóta a bokszból rajtolhatott. Pontot nem tudott szerezi.

Sergio Perez elismerte, hogy egyáltalán nem volt szerencséje a Brit Nagydíjon. A Red Bull hamar váltott az inter gumikra és ez nem vált be. A mexikói pilóta autójában erőforrást cseréltek. Így a bokszból rajtolt. Az első pár körben javított a pozícióján és lépkedett előre. A Milton Keynes-i csapat rossz stratégiájának áldozata lett.

A futam elején volt egy pár perces zápor és a Red Bull úgy döntött, hívja Pérez-t a bokszba. Köztes esőgumikat kapott. A 20. körben Leclerc-el együtt a bokszba hajtott. De nem volt annyi eső, hogy ezek a gumik működjenek. Így az intermedierek gyorsan lekoptak. Leclerchez hasonlóan, a korai kiállás tönkretette a versenyét. Pérez csak a 17. helyen ért célba.

„Hét kör alatt teljesen elkoptak a gumik. Mire jött az eső már nem maradt épp az abroncs. Aztán ismét bokszba álltunk. Ekkor a mezőny közepében voltam. Nagyon nehéz előrelépni, és egyszerűen nem volt könnyű délután. Ez egy szerencsejáték volt. Kockáztattunk, de nem vált be. Egyáltalán nem volt szerencsénk. Jó, hogy van egy kis szünet. Kicsit hátrébb tudjunk lépni és újra összeszedjük magunkat.”- árulta el Sergio Pérez.