George Russell a pole-ból rajtolhatott a Brit Nagydíjon. Sokáig vezette is a versenyt, de a futam felénél fel kellett adnia a küzdelmet.

George Russell elárulta, hogy a vízrendszer meghibásodása miatt 10 körrel a kiesése előtt már tudta, hogy a versenye hamarosan véget ér. A brit a pole pozícióból vezette a nyitó szakaszt , de csapattársa, Lewis Hamilton megelőzte , amikor a 18. körben esni kezdett az eső.

Russell jelentősen lelassult, amikor az első zápor elérte Silverstone-t, mivel ő volt az első versenyző, aki elérte a pálya nedves részeit. Végül a vezetés elvesztése Hamiltontól lényegtelen volt, Russellt ugyanis a bokszba szólította a Mercedes. Rendszerhiba miatt fel kellett adnia a futamot.

„Igen, mindig nehéz, amikor az ember az első helyen áll. Tudtam, hogy ez egy hosszú verseny lesz, és türelmes akartam lenni.Még mindig harcban voltunk, de 10 körrel a meghibásodás előtt tudtam, hogy bajom van. Vesztettem némi motorerőt. Nem volt víz a motorban. Nem aggódtam túlságosan, mert ez egy hosszú verseny. Visszamentem a pályára és vesztettem némi motorerőt. Itt a versenyem véget ért. Hihetetlen, hogy Lewis nyert, de olyan autónk volt, amivel kettős sikert is arathattunk volna. Egyértelműen visszatértünk, és úgy gondolom, hogy most gyakrabban fogunk a futamgyőzelmekért küzdeni.”- jelentette ki George Russell.