Christian Horner nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a jövőben Yuki Tsunoda a Red Bull csapatához kerüljön. Sergio Pérez körül már így is nagyon sok pletyka kering.

A japán pilóta elég erős szezont teljesít az RB volánja mögött. Felülmúlta a tapasztaltabb Daniel Ricciardo-t. Az ausztrál pilótát sorra összehozzák a Red Bull-al a rosszul teljesítő Sergio Pérez-t válthatná. Tsunoda jobban teljesít, de mégsem hallani ilyen híreket. Ahogy nő a nyomás a mexikói pilótán, az RB tartalékos Liam Lawsont is opcióként emlegették. Az új-zélandi az előző szezonban egy öt futamot tartó szereplés során megmutatta mire képes. Tsunoda-t nem szokták emlegetni Max Verstappen csapattársaként.

„Soha nem zárhatsz ki semmit” – válaszolta Horner a RacingNews365 azon kérdésére, hogy Tsunoda versenyezhet-e a Red Bull-al. „Több éve versenyez nálunk és úgy gondoljuk, hogy tehetséges. Ő a Red Bull Racing pilótája. Red Bull Racing-el van szerződése. Soha nem lehet tudni. Lehet egy nap lesz egy tesztje is a Red Bull-al. Soha nem lehet tudni.”- mondta.

Noha Tsunodát nem fenyegeti az RB-ülés elvesztése, úgy tűnik, hogy ausztrál csapattársa vagy Lawson számára nincs közvetlen előrelépés. Horner szerette volna hangsúlyozni, hogy Tsunoda idén is azért jó, mert szorosan együttműködik csapattársával, Daniel Ricciardo-val. Tsunoda a 10. helyen végzett a Brit Nagydíjon. Ricciardo a 15. helyről rajtol, és ott is végzett.

„Szerintem Yuki jó munkát végez. Pontokat szerez. Jó munkát végez. Úgy gondolom, hogy hasznot húzott abból, hogy Daniel [Ricciardo] mellette van. Nyíltan bevallja, hogy tanult Danieltől a tapasztalt pilóta és a csapattal és a mérnökökkel való kapcsolattartás terén. Yuki már nem újonc. Mostanra elég sok tapasztalat van. Látható, hogy jól kamatoztatja. Nehéz körülmények között is nagyon jól versenyzett.”- zárta Christian Horner.