Pierre Gasly szerint valami ok van a háttérben, ami miatt Sergio Pérez gyengén teljesít. A francia pilóta is volt már hasonló helyzetben a Red Bull-nál.

Pérez jelenleg olyan rosszul teljesít, amit nem igazán engedhet meg magának. Pierre Gaslyt a Toro Rosso-tól a Red Bull-hoz szerződtették a 2019-es szezonra, de 12 futam után lefokozták. Bár akkoriban brutális, de igazságos döntésnek tartották, Gasly formája jobbnak tűnt. Gasly-nak csak háromszor nem sikerült pontot szereznie. Szerinte Pérez helyzete nem hasonlítható össze az ő akkori helyzetével.

„Először is, úgy gondolom, hogy az én helyzetem egészen más volt, mint Checóé. Azt hiszem, hogy jelenleg nyomás helyeződik rá. Nem igazán tudom, mit mondjak. Jó pilóta, ezt mindenki tudja, de úgy tűnik, nem tudja összerakni a dolgait. Nem tudom és nem is tudok hozzászólni. Lehet az a baj, hogy nem érzi az autót. Úgy tűnik, hogy nem tud kellő teljesítményt kihozni az autóból. Ez a csapat miatt van, vagy belőle hiányzik valami, nem tudom. Valami hiányzik. Ez biztos.”- árulta el Pierre Gasly.