A McLaren úgy döntött, hogy az Ausztrál Nagydíjon csapatutasítást ad ki. Oscar Piastri-nak el kellett engednie Lando Norris-t, hogy üldözőbe vehesse Charles Leclerc-t.

A McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella megvédte a csapat döntését. Nem sokkal Max Verstappen és Lewis Hamilton melbourne-i visszavonulása után Oscar Piastri azon kapta magát, hogy a sorrendben a harmadik helyen áll. A két Ferrari állt az élen. Norris, aki sokkal később állt ki a bokszba, mint Piastri, csapattársa mögé zárkózott, és a csapatrádióban kijelentette, hogy neki nagyobb a tempója.

A 29. körben pozíciócsere történt, amikor Piastri átadta a harmadik helyet Norrisnak. Piastri a verseny után elismerte, hogy tisztességes volt a Mclaren döntése. Stella kiemelte a döntés mögött rejlő részleteket. A Mclaren csapatfőnöke a következőket mondta:

„Azt mondanám, hogy a csere nem is volt stratégiai. Ezt végre kellet hajtanunk. A csere azért történt, mert Lando-nak sokkal frissebb abroncsai voltak. A gumik körönként majdnem féltizedet és egytizedet veszítenek. Lando megelőzte volna Oscar-t. Azért kértük Oscar-t, hogy engedje el Lando-t, hogy elkerüljük a csapaton belüli csatát. Nem aggódtunk Lando hosszú etapja miatt. A friss gumikon elkaphatta volna Charles-t, de ez nem sikerült. A Ferrari Ausztráliában gyors volt.”- árulta el Andrea Stella.