A Herald, egy új-zélandi szaklap arról számolt be, hogy Helmut Marko ultimátumot adott Daniel Ricciardo-nak. Az ausztrál lap, a Speedcafe pedig újabb dolgokat derített ki.

Daniel Ricciardo meglehetősen gyengén kezdte a szezont. Három időmérő alatt kikapott Tsunoda-tól. Ausztráliában kiesett a Q1-ben. Csapattársa a Q3-ig jutott. A futamon pedig pontot is szerzett. Ricciardo ezt nem tudta megismételni. Ezt követően az új-zélandi Herald írt arról, hogy Helmut Marko ultimátumot adott Ricciardo-nak, hogy ha a következő két fordulóban, Japánban és Kínában nem tud előrelépni, akkor a Miami Nagydíjon már Liam Lawson ülhet be az RB-be.

A Speedcafe szaklap kiemelte, hogy Ricciardo-nak nehéz szezon kezdte van. A türelmetlen szervezet és az ugrásra készen álló helyettes miatt hiteles is lehetne ez a pletyka, de nem az. A lap megbízható Red Bull-os forrásai azt mondták, hogy valóban van nyomás Ricciardón, de nincs szó arról, hogy lecserélnék őt. Az RB-s forrásuk pedig azt mondta, hogy továbbra is támogatják az ausztrált és nem tervezik a leváltását, sőt azt gondolják, hogy először az autón kell dolgoznia az RB-nek. Az ausztrál pilóta menedzsmentje először tőlük hallott a pletykáról. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnök támogatását élvezi a nyolcszoros futamgyőztes.