A Mercedes nem teljesít fényesen 2022 óta. Szinte rájuk sem lehet ismerni. Az elmúlt két szezonban egy futamot nyertek. Hans-Joachim Stuck szerint Toto Wolff jelenleg annak köszönheti a bizalmat, hogy nemcsak csapatvezetőként, de tulajdonosként is jelen van a Mercedes Forma-1-es csapatának életében.

A Mercedes 2022-ben és 2023-ban sem tudott a bajnoki címért harcolni. Az idei év sem tűnik úgy, hogy ez megváltozna. A német gyártó a 2024-es szezon első három futamán egyelőre csupán a negyedik helyen áll a konstruktőri versenyben. A Mercedesnek inkább hátrafelé kellene néznie, mivel az Aston Martin is tör felfelé. Toto Wolff kijelentette, ideje önvizsgálatot tartania, ám egyelőre még nem akar távozni.

A kritikusok egy része már azon a véleményen van, hogy Wolff irányítása alatt nem lesz képes a megújulásra a Mercedes. Ezeket a hangokat osztja az egykori Forma-1-es legenda is, aki lesújtó véleménnyel van a német gyártóról. Hans-Joachim Stuck kijelentette, hogy a Mercedes nincs a Red Bull és a Ferrari szintjén. Toto Wolff számára előnyt jelent, hogy társtulajdonosi része is van a Mercedesben. Ha nem így lenne, már leváltották volna.