Helmut Marko, a Red Bull főtanácsadója nem hiszi, hogy Daniel Ricciardo veszített volna a gyorsaságából. Szerinte az ausztrálnak mentális problémái lehetnek.

Daniel Ricciardo nem azt a teljesítményt nyújtja, amit elvárnak tőle. Idén minden futamon jobban teljesített csapattársa, Yuki Tsunoda. Az ausztrál azért küzd, hogy bebizonyítsa, van helye az F1-ben. Ezt követően terjedtek el azok a pletykák, melyek szerint Ricciardónak ultimátumot adtak, és mindössze két versenye marad a bizonyításra. Marko ugyan ezt nem erősítette meg, az ausztrált ugyanakkor egyelőre gyengének tartja.

„Minden pilóta látja a másik adatait. Így nincsenek titkok. Ugyanaz az autójuk van. Minden ugyanolyan. Daniel a múltban már bizonyította, hogy gyors versenyző, szóval ez valami mentális dolog. Egy mentális probléma.”- árulta el Helmut Marko. Ricciardo szerint nincs mentális baja, csak nem találja az összhangot az autójával. A Red Bull tanácsadója kijelentette, hogy a jövőbeli pilótafelállásról majd nyáron döntenek. Tsunoda-nak még fejlődnie kell ahhoz, hogy a Red Bull-ba ültessék.