Max Verstappen jövője a Red Bullban volt a beszédtéma az elmúlt hetekben, mivel a csapaton belül nagy a feszültség. A Haas korábbi Forma-1-es csapatfőnöke, Guenther Steiner-nek is lenne ötlete hova mehetne a holland pilóta.

Christian Horner csapatfőnök ellen vizsgálat indult még a szezon előtt. Felmentették, de az ügy nem zárult le. Tovább zajlik a hatalmi harc a Red Bull-nál. Jos Verstappen kijelentette. Ha Horenr marad, akkor ők fiával távoznak. Ha Max Verstappen távozna a Red Bull-tól, akkor Guenther Steiner szerint az Aston Martin is szóba jöhetne a hollandnál.

A civakodás miatt felmerült a találgatás, hogy Verstappen el akar lépni a Red Bulltól, a Mercedes pedig nyilvánosan kifejezte a háromszoros világbajnok szerződtetési szándékát. Steiner szerint más csapat is szóba jöhet.

„Szerintem a Forma-1-ben jelenleg mindenki Max Verstappen iránt érdeklődik. Inkább arról van szó, hogy hová akar menni. Ez lehet a Mercedes, akinek nyilvánvalóan van egy szabad ülése Lewis távozása miatt. Az Aston Martin is egy lehetőség, de úgy gondolom, ha Max távozna a Red Bull-tól, akkor a Mercedest választaná.”- mondta Guenther Steiner a Sky F1-nek.