Carlos Sainz szerint a Ferrari jelenleg sokkal szervezettebb és hatékonyabb csapat. A spanyol pilóta Frédéric Vasseur iránymutatásának fontosságát hangsúlyozta.

Talán mondhatjuk, hogy az Ausztrál Nagydíj hétvégéje megmutatta, hová juthat a Ferrari, ha végre célt ér. A maranellói csapat tavaly év vége óta hangsúlyozta, jó úton járnak. Nagy ütemben fejlődnek, és még a Red Bull idei év eleji fölénye mellett is ez adott okot nekik a bizakodásra. Leclerc és Sainz tudja, hogy az autó nem elég jó a Red Bull-al való csatározáshoz. Viszont meggyőződésük, hogy előbb vagy utóbb felvehetik majd velük is a harcot. Carlos Sainz a múlt vasárnapi győzelme után megállapította. A Ferrari idén sokkal jobban dolgozik, mint a korábbi években.

„A Ferrari most sokkal összeszedettebb. Nagyon sokat fejlődtünk aerodinamikai téren és az autó teljesítménye szempontjából, a versenyek és a hétvégék kivitelezése terén is. Sokkal erősebb csapat vagyunk, mint egy vagy két évvel ezelőtt. Büszke vagyok erre. Szeretném kihasználni ezt a sokkal erősebb csapatot idén, és szeretnék további győzelmeket és dobogókat összehozni. Aztán meglátjuk, mi lesz a következő lépés
Az első három hétvégén nem volt olyan verseny, amin ne hoztuk volna ki a maximumot az eredményből. Ez a feladatunk, amíg a folyamatosan fejlődő autónk nem lesz jobb a Red Bullénál, főleg a versenyen. Nagyon fontos, hogy Frednek világos elképzelései vannak, és ez segít a csapatnak megválasztani, hogy mely területeken dolgozzon. Ha egy hétvégén a pályán elemzel, ezer dolog van, amit tökéletesíthetsz. Végül is rá kell jönnöd, hogy melyik az a három fő terület, amire a hangsúlyt kell helyezned. Fred nagyon világosan megmutatja, milyen irányt kell vennünk, hogyan rangsoroljunk, és a hozzáállása eddig kifizetődő volt.”- jelentette ki Carlos Sainz.