A négyszeres világbajnok a hétszeres és háromszoros bajnok körüli helyzetekről fejtette ki gondolatait. Vettel elmondta, hogy meglepődött Hamitlon döntésén. Verstappen helyében pedig maradna a Red Bull-nál.

Sebastian Vettel kifejtette véleményét Lewis Hamilton döntéséről, miszerint elhagyja a Mercedest és jövőre a Ferrari pilótája lesz. Arról is beszélt, hogy mit tenne Verstappen helyében. De kezdjük az elején. Hamilton megdöbbentette az F1-es világot azzal a váratlan február 1-i bejelentéssel, hogy Mercedes- szerződésében lévő záradékot életbe lépteti és jövőre elhagyja a német csapatot. A Ferrarit választotta. Azt a csapatot, ahol Vettel 2015 és 2020 között versenyzett.

Verstappen hosszú távú jövője is kétséges, mivel a Red Bull csapaton belüli hatalmi harca egyre fokozódik. A holland jelezte, hogy Helmut Marko motorsport-tanácsadó távozása esetén ő is elhagyja a csapatot. Vettel a napokban egy Porsche Le Mans autót egy tesztelt. Ezen az eseményen kifejtette véleményélt a két pilótáról és az őket körül vevő helyzetről.

„Lewis nagyon hosszú ideje versenyzik az F1-ben. Sok tapasztalattal rendelkezik, és több sikert ért el pályafutása során, mint bármelyik másik Forma-1-es pilóta. Meg fog birkózni a helyzettel, de egy csapatváltás mindig nehéz. Különösen az elején. Sok ismerős arc, akiket évek óta ismersz és melletted dolgozik, eltűnnek mellőled. Hozzá kell szoknod az új környezethez, de ő képes lesz megbirkózni vele. Először nagyon szkeptikus voltam a hírrel kapcsolatban. Azt hittem, hogy ez nem igaz. Ez csak egy pletyka a semmiből. Aztán örültem Lewis döntésének és írtam neki egy üzenetet.”- mondta Sebastian Vettel, aki Max Verstappen helyzetéről is kifejette véleményét:

„Természetesen jelenleg sok a feszültség csapaton belül. Úgy gondolom, hogy sportszempontból nincs min gondolkodnia. Nagyon jól ismerem a csapatot, Christian-t, és Helmut Marko-t. Nagyon nehéz véleményt alkotnom, mert nem tudod, mi történt és mi nem. Szerintem egy kicsit több átláthatóságot szeretne ebben a tekintetben, de remélem, az idő majd mindent tisztázni fog.